Categorieën
gezond restaurant restaurant

de vijf heerlijkste gerechten, die je geproefd moet hebben

Home » restaurant » de vijf heerlijkste gerechten, die je geproefd moet hebben

November is – onbedoeld – de maand van de stoofpotjes geworden. Na het experimenteren met een vegetarische stoofschotel met zoete aardappel en het stoofpotje met chorizo, staat er vandaag draadjesvlees op het menu. Dit stoofpotje met rundvlees en abrikoos heeft een Marokkaanse twist. Het gedroogde fruit, de kaneel en de gember geven dit draadjesvlees een lekkere zoete kruidige smaak.
Tot een jaar of twee terug mislukte mijn stoofvlees altijd. Persoonlijk houd ik van vlees dat uit elkaar valt en het bleef bij mij taai. Inmiddels heb ik de smaak helemaal te pakken en weet ik dat het vlees met deksel op de pan heel zachtjes moet pruttelen.
Couscous bij stoofvlees is misschien niet zo gebruikelijk, maar door de Marokkaanse twist vond ik dit wel passen. Voel je hier niet toe verplicht. Een lekkere aardappelpuree smaakt er ook perfect bij. Couscous is voor mij gemak, want dit graantje hoeft alleen maar te wellen.
Maak dit Marokkaanse stoofvlees met abrikozen een dag van te voren, zodat de smaken kunnen intrekken.

Home » restaurant » de vijf heerlijkste gerechten, die je geproefd moet hebben en ..... altijd homemade en vers bereid