Categorieën
gezond restaurant restaurant vegan restaurant

de meest gezonde wortelsoep

Home » restaurant » de meest gezonde wortelsoep

De ingredienten voor deze gezonde verse wortelsoep met gember: 750 gr (winter)wortelen, 1 liter groentebouillon, 100 ml kokosmelk, 2 teentjes knoflook, 1 vingerkootje verse gember, 1 theelepel kerrie, beetje koriander, zout, peper, (zonnebloem)olie, en dan liefst van de toko: 1 theelepel koenjit (geelwortel), 1 stengel sereh, 2 blaadjes djeroekperoet (citroenblad). Last but not least: 1-2 theelepel sambal (bijv. Hete Bliksem), hoe meer hoe b(h)eter; gebruik om alle weerstand te breken 4 tl (maar geef zelf geen krimp!).

Kooktijd: kleinuurtje(15minutenvoorbereiding, 30minutennettokooktijd, 10 minuten afwerking). 1. Kook eerst de bouillon in een grote pan en schil tegelijkertijd de wortelen en snijd ze daarna in stukken. 2. Fruit de gesnipperde knoflook en gember in wat olie (in een tefalpan c.q wokpan), en roer daar de kerrie, koenjit, en sambal doorheen. 3. Doe de stukken wortelen in de kokende bouillon, voeg de kokosmelk toe, en dan de inhoud van de tefalpan. 4. Plet het bolle gedeelte van de sereh met een pollepel en steek de gekneusde serehwortel met de kop naar beneden in de pan. 5. Doe er ten slotte de twee djeroekperoetblaadjes bij. 6. Roer alles goed door en breng de pan (opnieuw) aan de kook. 7. Laat het hooguit een halfuurtje pruttelen (met deksel). 8. Giet de inhoud van de pan door een zeef af in een tweede pan. 9. Haal de serehstengel en blaadjes uit de eerste pan (en gooi ze weg). 10. Pureer daarvan de inhoud met een keukenmachine o.i.d. 11. Giet daar het vocht uit de tweede pan overheen. 12. Voeg eventueel nog zout en peper toe. 13. Strooi er tenslotte de fijngehakte koriander overheen en dien deze verse gezonde wortelsoep op.

Home » restaurant » de meest gezonde wortelsoep en ..... altijd homemade en vers bereid